Obsah
Farmář, který slyší trávu růst
„Jsem svobodný ekozemědělec,“ zní sebevědomý výrok 57letého Michaela Simmla. Ve věku 6 let již seděl tátovi na klíně a dával pokyny během orby. V roce 1984, brzy poté, co statek převzal, přešel na ekologické zemědělství. Dnes se spolu se svou rodinou raduje z bohaté úrody uprostřed neúrodných bavorských lesů. A jak se mu to daří, to velkoryse vysvětluje tělem, srdcem a duší.
|
Úcta k životu: Na slovíčko o zabíjení
Dobrý řezník je ten, který zvířata miluje. Podle této na první pohled paradoxní zásady se řídí Karl Ludwig Schweisfurth, mistr řezník a bývalý výrobce masa formou, která mu umožňuje s dobrým svědomím prohlásit: Musíme zabíjet pro život, neboť díky životu jiných žijeme i my. Karl nám ukazuje, jak lze díky staré tradici řemeslné zručnosti zvíře pečlivě a s respektem uvést do smrti - s úctou k životu.
Ekologický pivovar v údolí Altmühtal
Již po generace jsou Kriegerovi průkopníky ve vaření piva. Děda Krieger byl jedním z prvních, kdo v Bayernu vařil světlé pivo, bez kterého si to tu již téměř nelze představit. Michael Krieger o čtyři generace později doufá, že se jeho pivní speciality ze starých druhů obilí, jako je pšenice dvouzrnka, špalda nebo pšenice jednozrnka, rovněž rozšíří a že se rodinný podnik podaří udržet. Vize sekem Film Vize Sekem představuje model rozvoje udržitelné společnosti, který vychází z kultivace zdravé půdy. |